Pop-Up Koor

Zing je mee met het Pop-up Stationskoor op zaterdag 2 november 2019?

In 2015 en 2016 organiseerde de Musicaja Zangschool een Pop-up koor op Station Breda. Beide keren vormde er zich een flink koor van honderden voorbijgangers, trein- en busreizigers en andere stationsbezoekers. Met dit koor werd in slechts één uur tijd een pittig klassiek koorwerk ingestudeerd, niet gewoon “een leuk liedje”… maar echt een groot werk…. iets wat je niet op een station verwacht….. Aansluitend werd dit direct uitgevoerd in het station! Een grote uitdaging, maar met een hartverwarmend eindresultaat!

Na de uitvoering van een koraal uit de Matthäus Passion van Bach in 2015 (ca. 300 deelnemers) en O fortuna van Carl Orff in 2016 (ca. 400 deelnemers) krijgen we van enthousiaste deelnemers nog regelmatig de vraag of er weer een Pop-up Stationskoor komt. Daarom gaan we op zaterdag 2 november 2019 weer aan de slag. Dit keer gaan we nog een stapje verder… het lijkt een onmogelijke opgave maar toch willen we zoveel mogelijk mensen uit dagen om met ons in één uur tijd het Lacrimosa uit het Requiem van Mozart in te studeren én vervolgens uit te voeren. En… als kers op de taart zal het koor worden begeleid door een delegatie van het Symfonisch Collectief Breda.

Op zaterdag 2 november zijn reizigers en voorbijgangers welkom om in de stationshal een “Pop-Up-koor” te vormen. Onder leiding van muzikaal leider Caja van der Werff studeert dit koor in één uur tijd het stuk in. En… om 14.45 uur wordt het resultaat uitgevoerd voor stationsbezoekers. Onmogelijk???? We zullen zien…

Zing je mee op 2 november? Neem een trein eerder of later (of loop gewoon het station binnen) en kom repeteren van 13.30 uur tot 14.30 uur bij de vleugel in de stationshal (bij de uitgang aan de Belcrumkant). Sopranen, alten, tenoren, bassen, veel ervaring, weinig of geen ervaring, iedereen is welkom! Deelname is gratis. Het is niet makkelijk, dus we gaan keihard werken, met hopelijk weer een verbluffend resultaat! Wij hebben er zin in! Wie zingt er mee???

 

Wil je je alvast voorbereiden? Klik hier voor gratis bladmuziek en oefenbestanden. Zo kan je, ook als je geen noten kunt lezen, je partij alvast oefenen.

Deelname is uiteraard gratis, maar om dit project te kunnen realiseren kunnen we financiële steun wel dringend gebruiken. Wilt u ons helpen dit mogelijk te maken? Via www.voordekunst.nl kunt u ons steunen. Bij voorbaat hartelijk dank!

 

Dit project wordt georganiseerd door Stichting Vuurwals en de Musicaja Zangschool Breda en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Breda, Stichting Vrienden Podiumkunsten Breda, Rotary Breda en de NS en advies van de Nieuwe Veste.

Station Breda, 4 april 2015:
Station Breda, 8 september 2016:

zangles breda koor breda muziekschool breda zangles breda koor breda muziekschool breda zangles breda koor breda muziekschool breda zangles breda koor breda muziekschool breda zangles breda