top of page
20230214_165934 gespiegeld.jpg

Musicaja Impro Kinder Orkest


Zit je op muziekles? Super leuk! Maar waarschijnlijk maak je dan meestal muziek in je eentje. Terwijl het nou juist zo leuk is om samen te spelen. Helemaal als je daar ook nog je eigen muzikale ideeën en creativiteit in kwijt kan.

Musicaja is dit jaar gestart met een nieuw en bijzonder "af en toe"- orkest voor kinderen die op muziekles zitten: het Musicaja Impro Kinder Orkest.
In dit orkest maken we alle muziek zelf! We spelen/zingen niet van bladmuziek maar we leren als groep muziek te improviseren en componeren, o.a. vanuit de Kobranie methode. Kinderen vanaf 8 jaar die al minimaal een jaar muziekles volgen kunnen hier aan mee doen. Viool, piano, drum, blokfluit, trompet, harp, zang… alles mag, want in dit orkest denken we niet in “klassiek” of “pop”.

Het orkest staat onder leiding van Caja van der Werff, die zeer ervaren is in het werken met kindergroepen. Caja is niet alleen zangeres/zangdocent en dirigent maar speelt zelf ook piano, dwarsfluit en contrabas.

 

Wat maakt dit orkest zo bijzonder?
 

-Allereerst: het is natuurlijk gewoon super leuk om samen met andere kinderen muziek te maken!!!
-Je leert heel goed luisteren naar elkaar;
-Je leert muzikaal samen te werken;
-Je wordt uitgedaagd om creatief te zijn in een veilige setting;
-Je leert "out of the box" te denken, er zijn geen grenzen aan wat er mag klinken;
-Je leert "oordeelloos" muziek maken;
-Creativiteit en eigenheid staan voorop;
-Je leert je instrument op een andere manier kennen, wat ook weer een positief effect heeft op je eigen muzieklessen.

Belangrijk om te weten: in dit orkest spelen we niet "zomaar wat...". We gaan uit van beproefde improvisatie-methodes, zoals Kobranie, Paul Griffiths, etc. We werken met duidelijke muzikale kaders, want juist op die manier kan je je crea
tiviteit optimaal tot zijn recht laten komen.

 

Voor wie:  
       

Kinderen van 8 tot 12 jaar die een muziekinstrument bespelen (of zingen) en al minimaal een jaar muziekles volgen
(voor zangers/zangeressen: je volgt al minimaal een jaar zangles of je zingt al een jaar in een koor)

 

Wanneer:          

 

Het orkest repeteert ca. 1x per maand. Je kan je per keer aanmelden, je hoeft dus niet elke keer mee te doen. De nieuwe data en prijzen voor seizoen 2023/2024 komen binnenkort op deze site. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur dan even een mailtje naar info@musicaja.nl of via het contactformulier.
 

bottom of page