opening_musicaja_sep_2016_©brechtje_roos_(61).jpg

Musicaja Impro Kinder Orkest


Zit je op muziekles? Super leuk! Maar waarschijnlijk maak je dan meestal muziek in je eentje. Terwijl het nou juist zo leuk is om samen te spelen. Helemaal als je daar ook nog je eigen muzikale ideeën en creativiteit in kwijt kan.

Musicaja start met een nieuw en bijzonder orkest voor kinderen die op muziekles zitten: het Musicaja Impro Kinder Orkest.
In dit orkest maken we alle muziek zelf! We spelen niet van bladmuziek maar we leren als groep muziek te improviseren en componeren, o.a. vanuit de Kobranie methode. Kinderen vanaf 8 jaar die al minimaal een jaar muziekles volgen kunnen hier aan mee doen. Viool, piano, drum, blokfluit, trompet, harp… alles mag, want in dit orkest denken we niet in “klassiek” of “pop”.

Het orkest staat onder leiding van Caja van der Werff, die zeer ervaren is in het werken met kindergroepen. Caja is niet alleen zangeres/zangdocent en dirigent maar speelt zelf ook piano, dwarsfluit en contrabas.

 

Ter introductie start Musicaja met een cursus van 4 lessen op dinsdagen van 16.20 tot 17.10 uur. In deze pilot gaan we stapsgewijs leren improviseren en samen spelen en maken we meteen al onze eerste muziekstukken. Aan het eind geven we een kleine presentatie aan de ouders.
 

Voor wie:           Kinderen van 8 tot 12 jaar die een muziekinstrument bespelen en al minimaal een jaar muziekles volgen.

Wanneer:           4 dinsdagen van 16.20 tot 17. 10 uur:
                          22 november, 29 november, 6 december en 13 december
                          Op dinsdag 13 december geven we een klein concertje voor ouders om 16.50 uur.

                         In het nieuwe jaar start er weer een introductiecursus.
                          Interesse? Stuur een berichtje naar info@musicaja.nl dan wordt je op de hoogte gehouden.

Waar:                 Belcrumhuis
                          Pastoor Pottersplein 12 in Breda
                          (Let op: betaald parkeren)
Kosten:              €20,- per kind

Aanmelden en betalen kan via deze link.