top of page

Over Musicaja


De Musicaja Zangschool Breda is in 2010 opgericht door
zangeres, muzikaal leider, zangdocent, componist en muziektheatermaker Caja van der Werff. Er wordt zangles gegeven aan kinderen, jongeren en volwassenen, individueel en in kleine groepen. Daarnaast worden er regelmatig grote projecten georganiseerd, zoals de Pop-up Stationskoren.

 

De Musicaja Zangschool gaat er van uit dat iedereen kan zingen. We vinden het belangrijk dat je je eigen geluid ontdekt en dat je jezelf op je eigen manier durft te laten horen en zien. Een gezonde en natuurlijke manier van zingen staat bij ons voorop. Natuurlijk werken we in de eerste plaats aan gedegen ademhalingstechniek, articulatie en zanghouding en trainen we je stemomvang en -conditie. Maar we vinden het minstens zo belangrijk dat je verder leert kijken, luisteren en denken dan dat wat je al kent.
 

Musicaja helpt je graag zoeken naar je muzikale eigenheid en creativiteit. Want iedereen is uniek en alleen door te experimenteren met verschillende soorten muziek en opdrachten, waarbij dingen goed en fout mogen gaan, kom je erachter wat werkelijk bij jou past, wat jij wil zingen/maken/uitvoeren, wat jouw muzikale en artistieke eigenheid is. Daarom krijg je (wanneer je 12 jaar of ouder bent) naast je zanglessen regelmatig een bijzondere groepsles (Tutti-les). Het kan zomaar zijn dat je dan een keer uitgedaagd wordt om eens iets heel anders te zingen dan je gewend bent… of dat je opeens thuiskomt met een zelfgeschreven lied.
 

Om je te laten ervaren hoe spannend en leuk het is om op te treden voor publiek en hoe fijn het is om eens iets tot in de puntjes in te studeren en voor te bereiden, organiseren we aan het eind van elk lesjaar het Musicaja Jaarconcert. Alle leerlingen, ongeacht leeftijd, ervaring of niveau, krijgen daarbij de kans om te laten horen en zien wat ze kunnen.

 

Caja van der Werff

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Caja heeft ruime ervaring opgedaan als mezzosopraan, muziektheatermaker, zangdocent en koordirigent. Na haar opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium te Zwolle voltooide ze de Master Muziekeducatief Ontwerpen aan de Messiaen Academie en de Master Uitvoerend Theatermusicus (zang en piano) aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ze studeerde klassiek zang bij Marjan Kuiper. Regelmatig volgt Caja bijscholingscursussen op het gebied van zangtechniek, koordirectie en zangdidactiek, zoals EVTS, logopedie in de zangles, Kobranie, etc.
 

zangles breda
©RobertAarts_170920_008.jpg
zangles breda

Caja heeft jarenlang als zangtrainer gewerkt op diverse Jeugdtheaterscholen: Jeugdtheater Hofplein (Rotterdam), Jeugdtheaterschool Rabarber (Den Haag) en het Jeugdtheaterhuis (Gouda). Als docent klassiek zang en stemvorming was ze verbonden aan de Muziekschool Leiden en als dirigent heeft ze gewerkt met diverse koren. Als zangeres/actrice, componist en theatermaker was ze werkzaam bij diverse (muziek-)theatergezelschappen, en maakte ze haar eigen producties bij Vuurwals.
Momenteel treedt ze als zangeres op met Multimuse en Zinder (zie www.cajavanderwerff.nl). Ook adviseert ze regelmatig organisaties bij het opzetten van originele muziekprojecten en ontwerpt ze bijzondere muziekconcepten, zoals het Melodie Mysterie en de Pop-up Stationskoren.

Sinds 2010 is ze eigenaar van de Musicaja Zangschool Breda.

Caja staat ingeschreven bij de NVZ (Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen) en de NTB (Nederlandse Toonkunstenaars Bond)

bottom of page